Gjorde en supergod middag idag! Var enkelt och tog inte hela dagen att tillaga, sådant gillar jag. Snäll som jag är delar jag med mig av receptet.
Â
Balsamicofilé med tryffelkantareller – 4 pers
– 600 g fläskfilé
– 2 vitlöksklyftor
– 1 dl balsamvinäger
– 3 msk flytande honung
– olja att steka i
– 2 krm salt och 1 krm svartpeppar
Tryffelkantarellerna:
– 200 g rimmat sidfläsk
– 1 äpple
– 200 g kantareller
– 2-3 tsk tryffelolja
– 1 påse Rucola
Sätt ugnen på 175 C.
Skala och hacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, salt och peppar.
Putsa fläskfilén och bryn den i en stekpanna, salta och peppra och pensla på lite av såsen. Lägg köttet i en ugnssäkerform och stek i ugnen tills innertemperaturen når ca 67 C, ca 20-25 min.
Tärna fläsk och äpple. Stek fläsk ihop med kantarellerna tills fläsket blir knaprigt, låt rinna av på papper. Blanda ihop med tryffelolja, äpple och rucola.
Skiva fläskfilén och ringla över såsen, toppa med kantarell-blandningen.
Serveras med en potatisgratäng.
Hörde att du hade en väldigt trevlig mattelärare;) Du hade väl en polotröja på dig 😉
Smarrigt !! Lite mycket vilök? Apprå på föregående inslag, en REDIG middag,
typisk småländska.
Missan: Jag tog bara 1 vitlöksklyfta och det räckte redigt bra 😉