Igår fick jag ett ryck, kalla det tillfällig sinnesförvirring. Fick för mig att göra en smörgåstårta till idag. Nej, vi firar ingenting och nej, jag har inte bjudit in någon på middag. Jag var bara sugen på smörgåstårta, så enkelt var det.
Nu har vi precis njutit av en hääärlig smakbit. Jag kanske borde sadla om till smörgåstårtebagare 😉
Här kommer mitt recept:
Smörgåstårta
 – Franskbröd (skär bort kanterna!) eller landgångsbröd
(ev smör)
Fyllning 1:
– Leverpastej (bredbar)
– Inlagd gurka (hackad)
Fyllning 2:
– Mimosasallad
– Rökt skinka
Fyllning 3:
– Skalade räkor
– Kokta ägg (dela i småbitar med en äggskärare)
– Creme Fraiche
– Majonäs
Garnering:
 – Vispa vispgrädde, blanda med creme fraiche och majonäs och bre ut över hela tårtan.
– Gruka
– Körsbärstomater
– Ost
– Skalade räkor
– Isbergssallad
Vad har ni i/på era smörgåstårtor?
Receptet finns numera på Recept24.se som Josses smörgåstårta
Å vad gott de där såg ut….smörgåstårta är aldrig fel;)
Det var gott också! Lite lyx (onyttigheter) får man unna sig ibland!